onsdag, oktober 18, 2006

Morgenboller og muffins


Familien blev vækket til duften af nybagte morgenboller idag...... Dejen blev rørt sammen i går aftes og har stået og "hygget" hele natten i baggangen under et fugtigt klæde. Tag en stor ske og sæt dejen i klatter på bagepair. Birkes på. Ind i ovnen 20 min. Så har man rigtig lækkert morgenbrød m. dejlig skorpe.





Til eftermiddagskaffen igår - som kunne nydes på terrassen i det dejligste solskin - havde jeg lavet bananmuffins m. chokostykker - kan varmt anbefales.






MORGENBOLLER:

12 stk.

25 g gær
7 dl koldt vand
½ spsk. salt
1 spsk. honning
3 spsk. olie
150 g havregryn, müsli, rosiner - eller hva' man nu synes
ca. 750 g hvedemel

DRYS: blå birkes

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie, honning og havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt og rør til dejen er glat. Lad dejen hæve koldt natten over - evt. i køleskabet.

Sæt dejen i klatter på en plade med bagepapir - drys bollerne med blå birkes eller evt. havregryn. Lad dem efterhæve ca. 30 min. Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

CHOCOLADE/BANANMUFFINS

12 stk.

125 g smør
175 g sukker
2 æg
150 mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker
1 dl mælk
1 banan
ca. 75 hakket chocolade

Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg og pisk godt. Bland mel, bagepulver, vaniliesukker og rør det i sammen med mælken. Mos bananen og vend den i. Hak chocoladen, og vend det hele sammen. Dejen fordeles i 12 forme. Bag dem ved 175 grader i ca. 18 min.






2 kommentarer:

  1. Disse bollene ser saa gode ut!! Men jeg maa spoerre: Hva er "birkes", det ser ut som froe??
    Ha en fin dag,
    Randi

    SvarSlet
  2. Hej Randi.

    Blå birkes er de modne frø fra valmuer, men de har ikke noget at gøre med opium, som bliver produceret af de umodne frøkapsler.

    Frøene smager lidt af nødder. Du kan også pynte bollerne med havregryn, solsikkekerner, eller hva' du nu lige har i skabene/eller har lyst til.

    God fornøjelse med bollerne.

    SvarSlet